Här nedan tänkte vi försöka bena ut glidmedelsdjungeln! Köper du ett glidmedel hos oss är det anpassat för att ha invärtes och har därför rätt ph-värde. Men alla är ju olika så är du extremt känslig så fråga oss gärna! Våra rekommendationer baseras på vårt urval av leksaker och glidmedel och informationen är framtagen av oss i samarbete med våra leverantörer och tillverkare.

Oljebaserat glidmedel

Oljebaserat glidmedel är ganska ovanligt då det förut inte skulle användas med kondom eller leksaker.  De oljebaserade glidmedlen vi har idag är godkända att användas med både kondom och leksak om inget annat anges! Fördelen med dessa glid är att de ”stannar kvar” betydligt längre på hud och slemhinnor än de vattenbaserade. De innehåller ofta vårdande ämnen och kan vara återfuktande. Oljebaserat glidmedel ska inte blandas ihop med massageoljor som ofta innehåller parfym och därför ger fel ph-värde. Detsamma gäller barnolja, olivolja och vaselin som INTE är kompatibelt med kondomer och leksaker.

Vattenbaserat glidmedel

Vattenbaserat glidmedel försvinner in i hud och slemhinnor. Passar perfekt om man vill ha lite extra hjälp precis i början innan den egna fuktigheten kommit igång. Vattenbaserat glidmedel är också det ända (nästan) alternativet om man vill ha någon extra effekt på glidmedlet så som smak, värmande eller kylande.

Hybrid glidmedel

Hybridglidmedel innehåller 90% vatten och 10% silicon.  Detta innebär att glidfunktionen blir avsevärt mycket bättre än ett vattenbaserat.  Hybrider går också alldeles utmärkt att använda till silicon leksaker och självklart med kondom! Dessa glidmedel finns även med extra effekter som pirrar, värmer  eller kyler. Ibland tillför man även återfuktade ämnen i hybriderna.

Siliconbaserat glidmedel

Siliconbaserat glidmedel är kemiskt framtaget men det absolut snällaste mot slemhinnorna. Det lägger sig som en hinna utanpå hud och slemhinnor vilket gör det otroligt drygt. Passar inte bara som glidmedel och intimmassage utan även för ryggmassage. Då siliconbaserat glidmedel inte försvinner med vatten så är mys i duschen/badet möjligt för att inte säga toppen! Vill man ta bort det från huden eller leksaken använder man bara tvål (gärna en mild alt. oparfymerad). MEN Det är inte skadligt eller farligt på något sett att låta det vara kvar! Siliconbaserat glidmedel upplevs halt och silkigt. Det kan användas tillsammans med både kondom och leksaker. Med undantag för vissa cyberskin och silicon leksaker.

Självklart kan du även köpa produkterna HÄR!