Ta hand om dina sexleksaker!

Lustgårdens skötselråd

  • Leksaker ska tvättas efter varje användning. Använd en mild tvål och vatten alt en bakteriedödande rengöringsgelé. Var försiktig så det inte kommer in vatten i batteriboxen och ta ut batterierna efter rengöring så batteriboxen får möjlighet att torka.

  • Står det ”waterproof” på din sexleksak? Det innebär att den tål att tvättas av, ev. tas med i duschen men det är INTE en garanti att du kan bada med den! Det finns självklart leksaker som du kan bada med men vi rekommenderar att du/ni frågar personalen (alt läser på vår hemsida) för att vara helt säkra.

  • Förvara dina rena leksaker torrt, mörkt och åtskilt från varandra om du har flera. Olika material kan reagera om dom ligger ihop och smälta, kablar kan trassla ihop sig & orsaka glapp. Produkten du köpt ska användas till det den är tänkt för.

  • Leksaker som är tänkta för utvärtes stimulans och leksaker tänkta för vaginal stimulans ska absolut INTE användas analt. Sexleksaker med sladdar är inte tänkta att föras in, det kommer orsaka glapp.

  • Medföljer det batterier till din produkt är det sk. demobatterier och håller inte samma kvalité som batterier du köper hos oss!

Uppladdningsbara sexleksaker

  • Bör laddas var tredje månad om produkten inte används oftare.

  • De flesta leksaker har endast usb-kabel, använd gärna en strömadapter så går det snabbare att ladda.

  • Anslut laddaren försiktigt, utan hårda tryck, och glöm inte att läsa tillverkarens instruktioner

Glidmedel & material

Oljebaserade glidmedel, barnolja, kokosfett & liknande ska absolut INTE användas på sexleksaker då det förstör ytan eller hela leksaken. Har du en produkt i ett naturtroget material (tex cyberskin, loveclone, UR3) så ska du endast använda vattenbaserat glidmedel. Dessa produkter ska även talkas efter rengöring, då håller sig materialet fräscht längre. När det kommer till sexleksaker i silicon så är den allmänna rekommendationen, vattenbaserat glidmedel eller en hybrid. Fråga personalen om du är osäker!