G-punkten – den mytomspunna fontänorgasmen

g-spot-pilla-onani

G-punkten är ett vida diskuterat område hos kvinnor och det diskuteras om den finns överhuvudtaget. Den manliga motsvarigheten är ”P-punkten” eller prostatan nås framförallt genom anus. G-punkten däremot kan nås ca 4-5 cm upp i vaginan mot magen. Som med allt kan man vara olika känslig för beröringen av G-punkten men oftast krävs ett ganska hårt tryck, vilket gör att det kan vara svårt att få till det med fingrarna. Vi ska försöka hjälpa er att hitta just er. Vad är då G-punkten rent tekniskt? Här går forskningen isär, vissa hävdar att det är en nervansamling som känns extra härligt vid beröring. Medan vissa hävdar att det helt enkelt är klitoris som  du når vid ett hårdare tryck på slidväggen.

Du kan känna det aktuella området genom att föra in fingret ett par centimeter upp i vaginan mot klitoris och vicka på fingrarna i en ”kom hit”-rörelse. Där känner många en skrovligare yta på vaginans vägg, vissa kan även känna en bula. G-punkten framträder tydligast precis innan en orgasm eller direkt efter, enklast att lokalisera då om du inte har hittat den. Börja smek eller vicka på” väggen”, gärna med mycket glidmedel och så lite naglar som möjligt. Bästa är att du alltid utforskar själv först för att se om det är nåt för dig innan du inkluderar en eventuell partner. Pröva att vicka försiktigt till en början och sedan fortsätt massera med ett successivt ökat tryck. Du kan också med fördel lägga din fria hand på venusberget och lägga ett lätt tryck med hela handflatan för att på så sätt ”trycka ner” G-punkten och göra den mer tillgänglig.

Förutom att använda ett mysigt glidmedel finns det massor av produkter för att förhöja din G-punkts upplevelse. Till exempel en härlig G-punktsstav kan göra enorm skillnad. En G-punktsstav är oftast ganska rak med en äggformad topp för att stimulansen ska hamna rätt. Staven är också ofta hårdare i materialet med mycket starka vibrationer än många andra leksaker vilket krävs för att du ska få den stimulansen en G-punkt kräver.

Tips från coachen!
Pröva att använda din G-punktsstav på klitoris, de starka vibrationerna kan ge rediga klitorisorgasmer!

Fontänorgasmen

Att få fontänorgasm kan vara en reaktion på G-punktsmassage. För att nå en eventuell fontän/sprutorgasm så gör ni på samma sätt som vi har beskrivit ovan. Dock är det viktigt att ni lägger ett väldigt hårt tryck på väggen upp mot magen/klitoris för att stimulera körtlarna som utsöndrar sekretet. När fontänorgasmen är påväg kommer du känna en känsla av riktig kissnödighet men oroa dig inte, du kommer INTE att kissa på dig. Det är viktigt att du slappnar av när du känner den kissnödig-känslan, så gå på toa innan så du inte behöver känna dig orolig. Och även om en fontänorgasm INTE är urin så kan det bli väldigt blött så lägg en handduk under dig så sparar ni på sängkläderna.
Som sagt så är inte en sprutorgasm kiss utan ett sekret som kommer från körtlar som sitter inne vid urinröret, så såklart kan det komma lite urinrester men det viktigaste är att du vet att du inte kissar på dig.
En fontänorgasm beskrivs väldigt olikt på film än hur det ser ut i verkligheten, oftast visas det som en faktiskt fontän som sprutar rakt ut ur vaginan. Oftast är det inte fallet utan att man kan känna att det blir lite mer blött eller det kommer lite större duster av vätskan. Om det stänker lite beror det oftast på att man tvingar ut vätskan själv. En fontänorgasm kan innehålla mellan en tesked till en deciliter vätska/sekret.
MEN tyvärr är det så att alla kvinnor kan faktiskt inte få en fontänorgasm, varför vet man inte riktigt vad det beror på men det kan vara så att körtlarna som sekretet kommer ifrån kan vara mer eller mindre reaktiva på olika kvinnor.