10 snabba tips för analsex-nybörjare

anal-tips-nybörjare

1. Vilja
Du måste vilja från första början, eller åtminstone vara lite nyfiken. Vad är poängen att pröva nåt du inte alls är intresserad av? Ingen ska tvinga på dig något du inte alls vill, kom ihåg – tjatsex är ett typ av övergrepp.

2. Förberedelse
För att du ska kunna slappna av och inte oroa dig för eventuella olyckor så kan det vara bra med lite rengöring samma dag, en dusch eller ett bad är inte fel men om du vill vara extra noggrann finns det så kallade ”analduschar”. Där för du in en liten pipett i rumpan och helt enkelt sköljer ut eventuella rester.

3. Förspel
Lek med varandra innan och fokusera på allt annat förutom rumpan en stund. Ju kåtare du bli desto mer avslappad blir dina rumpmuskler. Det skadar inte att ha avverkat en eller två orgasmer innan heller.

4. …one in the stinky
Mjuka upp ringmusklerna i rumpan genom att massera försiktigt med ett finger eller en plugg. Vibrationer hjälper också musklerna att slappna av. Se till att pluggen eller annan leksak har ett ordentligt stopp. Byt aldrig ”hål” utan att noggrant rengöra innan, alternativt trä på en kondom på leksaken eller fingret.

5. Glid, glid och mer glid
Rumpan har ingen naturlig lubrikation så här behöver ni hjälp på traven. Ju mer glidmedel desto bättre! Använd antingen vattenbaserat eller silikonbaserat. Vattenbaserat går in i huden efter ett tag så då behöver ni vara uppmärksamma med att fylla på emellanåt, medan silikonbaserat bara ligger där och gosar. Både vatten och silikon är kondomkompatibla men vissa sexleksaker kan reagera på silikon så rådfråga oss gärna.

6. Ställning
Du är uppvärmd, du känner dig mentalt redo men hur fan ska ni göra? Det finns såklart ställningar som är mer eller mindre bra för en nybörjare. Skedning är en mysigare variant, där du som tar emot kan själv bestämma takten, hur mycket du tar emot och ni får lite intimitet på köpet. En annan postion vi vill tipsa om är klassiskern ”att rida” (så kallad ”cowgirl”). Pro – du kan bestämma tempot. Con – du kan få en jävla kramp i benen.
Doggy style skulle vi säga är en ”fortsättningskurs” när ni är redo att avancera, eftersom med doggy är det dock viktigt att din partner inte blir för ivrig och trycker på då denne kan få ganska mycket kraft från positionen och ni kan riskera att skada varandra.

7. Ettusen ett, ettusen två…
När ni väl kommer till penerationsdelen så är låångsamt A och O, en centimeter i taget och en paus på 10-15 sekunder. Under pausen är det viktigt att ni båda är stilla och inte juckar åt det ena eller andra hållet. Glöm inte att andas, vi har en tendens att hålla andan när vi koncentrerar oss men det är viktigt att ha en lugn andning för att kunna slappna av helt och hållet. Förutom att ni får en behagligare upplevelse om ni tar det sakta så är det också viktigt ur säkerhetssynpunkt. Du har starka muskler i rumpan men väldigt sköra, om nån av ringmusklerna skulle skadas så är de väldigt svårläkta.

8. Annan stimulans
Glöm inte bort de andra erogena zonerna under tiden ni leker. Under själva analpenetrationen så kan du ha en vibrator mot mellangården på män och på klitoris eller i slidan hos kvinnor. Det finns mycket nervtrådar som går mellan dessa ställen och kan därför förhöja er analplay upplevelse.

9. Använd kondom
Även om det är väldigt liten risk för att du blir gravid under analsex så finns det fortfarande risk för könssjukdomar och STI:er (https://www.umo.se/sex/konssjukdomar/), men också så vill du inte riskera att de bakterier vi har i rumpan hamnar någon annan stans än just där. Om det skulle hända en liten olycka så är det också mycket enklare att plocka av en kondom.

10. Ha kul och ta hand om varandra
Det ska vara kul att experimentera. Kanske analsex inte är nåt för er men då har ni försökt, glöm inte – kommunikation är A och O.
Ett sista tips jag vill lämna er med är att mysa efteråt, kanske ta en dusch tillsammans och prata om er gemensamma upplevelse.