Den stora guiden om klitoris

klitoris-oralsex

Enligt en stor studie som gjordes hävdar 78 % av alla kvinnor att chansen för orgasm ökar markant vid klitorisstimulans.
Och hela 36 % kräver klitorisstimulans för att ens kunna komma över huvud taget.
Så nyckeln till den kvinnliga njutningen är ganska solklar så hur kommer det sig att bara 25 % av alla kvinnor kommer varje gång vid sex medan män når orgasm mer än 85 % av alla sexuella aktiviteter med en partner?
Samtidigt så har 80 % av alla kvinnor har fejkat orgasm nån gång i sitt liv medan bara 28 % av alla män. Varför? Vill vi skona deras känslor och ego? Eller är sexet så in i helvete dåligt att vi inte kan vänta tills det är över?
Med denna artikel hoppas vi kunna få er att förstå er på det kvinnliga njutningsorganet lite bättre och kanske lyckas vi minska orgasmglappet en promille.

Bild på klitoris

Det är många som associerar klitoris med den lilla knappen över urinröret men klitoris är större än så! Huvudparten av klitoris ligger begravt i det kvinnliga könsorganet och den lilla knappen är bara toppen på isberget och den delen som ni inte ser kan sträcka sig så långt som 7-13 cm på vardera sida av slidan. Klitoris fulla anatomi blev inte bekräftat för än 1998 då en kvinnlig urolog-läkare tog reda på med hjälp av MR-skanners hur klitoris egentligen såg ut och hur komplex organet egentligen var. Klitoris har nämligen 8000 nervändar jämfört med mannens ollon som bara har ca 4000. Hon valde att gå till botten av detta då hon såg en stor skillnad mellan hur man opererade mannens vs. kvinnans nedre delar där man vid operation av prostatan eller dylikt tog mycket större hänsyn till mannens framtida sexuella njutning till skillnad från motsvarande operationer eller behandlingar på kvinnor.

Alla har dessutom haft en klitoris i ett tidigt stadie i livet då alla börjar utvecklingen i mammas mage med något som liknar det kvinnliga könsorganet. Därför är vi inte så olika egentligen. Klitoris får till exempel också stånd vid sexuell upphetsning där både klitorisollonet och det dolda delarna fylls med blod vilket göra att hela könsorganet mörknar och svullnar upp. Som ni alla vet ju kåtare man är desto mer njuter man och ju lättare är det att få orgasm.

Jag hävdar faktiskt att kvinnor inte har svårare att komma än män men vi är lite fast i gamla hjulspår där penetrationssex spelar huvudrollen hos många. Och som ni redan har förstått krävs lite annorlunda typ av stimulans för att ge kvinnor sin klimax. Ta mig själv som ett exempel, jag kom för första gången när jag var 21 år gammal medan min sexdebut inträffade långt innan och inkluderade två långvariga relationer. Penetrationssex ÄR mysigt, härligt och kan ändå vara en del av er sexuella relation men utmana er själv genom att addera eller förlänga andra aktiviteter i sängen.

Ett ganska simpelt steg är att helt enkelt förlänga förspelet, använd glidmedel, massera varandras intima delar, berör de olika delarna av klitoris och känn efter vad du eller din partner går igång på. Ett vanligt problem för många är att klitorisollonet är alldeles för känsligt för direkt beröring eller pga för mycket friktion då kan rikligt med glidmedel underlätta. Om inte så finns resterande klitoris att stimulera och detta gör du lättast med en mer eller mindre enkel wand eller klitorisvibrator. Bilden nedan ser du hur klitoris är lokaliserat under dina blygdläppar och effektivast lek görs helt enkelt genom ett lättare tryck med vibratorn eller masserar med fingrarna på utvalda delar. Ha tålamod, det kan ta ett tag att komma in i rytmen och vanan att hitta din njutningspunkter speciellt med sådana du inte ser.

För att hjälpa lite på traven skulle jag rekommendera produkter så som intimoljorna som faktiskt hjälper dig att öka blodtillförseln till klitoris och har ofta dessutom mycket härliga effekter, till exempel värmande eller pirrande, som också skapar njutning.

Oralsex kan vara en annan sak många går igång på då beröring med tungan och läppar inte blir lika hårt som med till exempel fingarna. Där behöver man ej oroa sig för glidet då saliv fungerar som ett naturligt sådant. Där rekommenderar jag att ej gå direkt på klitorisollonet utan cirkulera runt detta och stimulera alla andra delar först och ta gärna hjälp av fingrar i din partner där försiktiga vickande rörelser mot g-punkten tenderar att vara mest effektivt.

Många har vid det här laget hört om produkter som Womanizer eller Satisfyer tack var olika influencers och poddare så som ”Alla våra ligg”, vilket är en ny typ av sexleksak och klitorisstimulator som ger njutning via lufttryck, utan direkt beröring. Och som jag tog upp tidigare så är det ett vanligt problem bland kvinnor att man är för känslig för direkt kontakt. Det är inte en ovanlig missuppfattning att folk tror att dessa produkter suger, tyvärr på grund av dålig information bland de som marknadsför dem. Det handlar istället om en rörelse som, när du sluter munstycket över klitorisollonet, bildar ett lufttryck som ger sken av att suga. Alltså behöver du inte oroa dig för sugmärken eller att eventuell intimpiercing ska ta skada. Dessa lufttrycksstimulatorer passar perfekt för just de som är för känsliga för annan typ av beröring. Det gör att du får samma typ av kraftig stimulans som en stark vibrator utan att behöva pausa. Enda negativa jag kan säga om dessa produkter är att de är för effektiva och risken finns att du kommer för fort utan en uppbyggnad, men detta lär man sig efter ett tag hur luttrycksleksakerna fungerar bäst för en själv.

Även om detta blogginlägg framförallt skulle handla om klitorisen så får man inte glömma andra erogena zoner, allt från läppar till bröstvårtor kan behöva en kyss eller nyp för att öka chansen för klimax. Men detta sparar vi till en annan vecka.