Ett tusen ett, ett tusen två – att inte komma för tidigt

förtidig-utlösning-orgasm-hjälpmedel-uthållighet-prestation

Förbättra din uthållighet, lär dig kontrollera din utlösning

”Tänk på nåt äckligt!” skriker jag i ren desperation när dåvarande pojkvännen grimaserar att det går för honom, innan vi ens kommit igång. Igen.

Förtidig utlösning är det många som känner igen, och kan vara lika jobbigt för ens partner som för en själv. Förtidig utlösning kan inträffa i alla åldrar men är framförallt vanligt bland yngre killar, vilket är bara naturligt med den mängd av hormoner som cirkulerar i kroppen men också för man inte har lyckats bygga upp en tolerans riktigt än. Sexdebuten hos svenska ungdomar inträffar mellan 15-16 års ålder men det kan ta många fler år innan man lär sig sin kropp och dess signaler. Och detta gäller både för att komma eller skjuta upp utlösningen.

Vad kan man då göra för att öka sin uthållighet? Mitt mest långvariga tips är att just lära sig vad som fungerar just för dig eller din partner, prata med varandra om ni känner att detta leder till problematik i er relation.

Men var inte oroliga, detta kommer inte vara ett inlägg som säger ”var dig själv och allt kommer att lösa sig”. Såklart har jag massa tips och tricks som kan hjälpa er på vägen. Ett är faktiskt, som jag försökte få mitt ex att lyssna på för herrans massa år sen, pröva att vända fokus till nåt annat. Blunda och tänk på det mest osexiga du vet, oavsett om det är en stol, snorbubbla eller mattetentan. Ändamålet helgar medlen!
Ett annat tips som ni kan pröva utan tillbehör är att byta ställning och takt för att bryta lite fokus. Variera också mellan olika typer av sex – penetrerande, oralt, smeksex osv.
En akutlösning om du vet att du senare ska träffa en ny sexpartner som du än inte känner dig bekväm att prata om allt än är såklart klassikern att onanera och få en utlösning själv innan samlaget. Detta gör att sädesblåsan inte kommer vara lika fylld när ni väl ligger och då har du inte samma press på dig.

Att använda penisring är ett alternativ som fungerar för många som ett fördröjande hjälpmedel. En penisring fungerar på ett sådan sätt att den stryper åt blodkärlen och sädesledaren, det kan både hjälpa dig att hålla ståndet bättre och också hålla tillbaka utlösningen till en viss grad. Ju hårdare den sitter åt desto större chans är det att du håller dig. Det kan upplevas som lite obehagligt att bära en ring innan man vänjer sig men det ska absolut INTE göra ont. Då har du en för tight ring. Jag rekommenderar att du väljer en mjukare modell först och sen jobbar dig uppåt om du vill ha mer effekt.

Det finns även olika krämer och sprayer att tillgå som har en lite avdomnande effekt, såkallade fördröjningsmedel, och det är precis som det låter – en kräm som tar bort lite av känslan (tillfälligt)och ökar chanserna att du inte kommer för snabbt. De flesta fördröjningsmedel verkar på ett sådant sätt att du jobbar först upp ett stånd och sedan smörjer in delar eller hela penisen. Viktigast är att du framförallt smörjer in ollonet och strängen på undersidan, vilka är två att de mer känsligare delarna på snoppen. Sedan väntar du ett par minuter så medlet hinner gå in i huden och verka. Att du väntar lite är också viktigt för att inte krämen/sprayen ska kladdas av på din partner om hon/han inte har samma behov som du av fördröjande hjälpmedel. Sen är det bara att köra på! Vi på Lustgården har också kondomer med samma medel inuti som passar perfekt för dig som har behov av kondom vid samlag. En vanlig fråga vi får är: Hur lång tid kan jag hålla på? Det finns inget ”rätt” svar på den frågan då alla killar är olika känsliga från början. Men vi brukar säga, ta hellre lite mindre och fyll på alternativt kom för fört en gång till än att ta bort all känsla och inte komma alls!