Tema knipkulor och knipövningar

elvie-knipövning-inkontinens-bäckenbotten-träning-appstyrd-uppladdningsbar-silicon

Idag djupdyker vi i djungeln av knipkulor och varför just du ska använda dessa magiska små bollar, har du några specifika frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss via mail eller Facebook

Varför ska man använda knipkulor?

 • För att förhindra framfall och inkontinens, till exempel när åren tar ut sin rätt.
 • För att stärka muskulaturen vid eftervård av komplikationer.
 • För att minska risken för komplikationer vid barnfödsel.
 • För att bygga upp muskulaturen efter barnfödsel (se till att du har fått grönt ljus av din barnmorska, oftast vid första efterkontrollen).
 • Hjälper dig att lära känna ditt underliv, ökar njutningen vid sexuell aktivitet.
 • Starkare muskler = starkare orgasmer.

Hur ska man använda dem?
Som med allt så finns det såklart olika varianter av knipkulor och knipövningar. Nedan presenterar vi de vanligaste typerna och hur du enklast använder dem.

 • Sitt och knip utan några hjälpmedel, det kan du göra ståendes, sittandes eller liggandes. Du kniper i några sekunder och släpper sedan. Försök knipa 50 ggr om dagen, sätt ett alarm på telefonen så du ej glömmer
 • Hårda, solida knipkulor, det finns både lösa och sådana på snöre. Dessa måste du stå upp för att använda på rätt sätt. Du stoppar upp dem precis innanför slidöppningen och helt enkelt kniper för kung och fosterland. Börja några minuter i taget och fortsätt tills du kan hålla dem i en sammanhängande halvtimme. Efter det räcker det att upprätthålla dina nya vältränade muskler en gång i veckan eller så. Det viktigaste är att du kör en boost med dig själv i början och verkligen kör varje dag (minst 5dagar i veckan). Dessa passar dig som inte fött barn nyligen eller någonsin och vill bygga upp musklerna förebyggande och njutnings syfte.
  Tips! Lägg dem i badrumsskåpet och träna samtidigt som du sminkar dig eller borstar tänderna.
 • De lättare kulorna med en liten boll inuti som rör sig samtidigt som du går. Dessa behöver du alltså röra på dig med för att få effekt. De är ofta lite större och passar dig som nyligen fått barn och behöver träna upp muskulaturen igen. Använd på promenad med barnvagnen eller hunden. Som knipkulorna ovan är det viktigt att få kontinuitet i början. Ev börja med dessa för att sedan gå över på små och svårare när du börjar känna dig mer bekväm-
 • Elive är den sista knipkulan jag vill presentera för dig, hon är knipkulornas Lamborghini och passar alla som har problem, fött barn, tränar väldigt mycket osv. Såklart passar också Elvie dig som tar seriöst på din träning, vill öka i styrka och helst är lite tävlingsinriktad ;).
  Elive är en så kallad ”smart” knipkula som du kopplar upp till en app och hon coachar dig hela vägen genom dina träningspass. Appen informerar dig om du kniper fel och mäter din utveckling. Varje träningspass är ca fem min och du spelar spel via appen genom att knipa.
  Du får även alla dina resultat och framgångar på ”pappret”, eller i detta fall genom appen!

 

Vanliga frågor

Kan det vara farligt att använda?
Nej, det är inte farligt att använda knipkulor men om du fött barn nyligen eller gjort en operation konsultera med din läkare/barnmorska först, pga eventuell infektionsrisk (man brukar få OK efter första efterkontrollen).

Kan knipkulorna ”försvinna upp” någonstans?
Nej, för det första är knipkulorna så pass tunga att de inte kommer röra sig uppåt. För det andra så finns det inget ”hål” de kan försvinna igenom. Det enda ”hål” vi har är i livmoderhalstappen som är bara så litet att sperma ska kunna komma igenom. De solida lösa kulorna kan du stoppa upp med fördel under penetrationssex då din partner och du kan njuta av deras känsla. Vid träning ska dock de små kulorna läggas precis innanför slidmynningen för effekt.

Kan man använda knipkulor under en graviditet?
Ja du kan använda knipkulor samtidigt som du är gravid, även om du inte använt dem innan. De kan till och med underlätta själva födseln och minska risken för komplikationer. Såklart under förutsättningarna att du har en komplikationsfri graviditet, känner du dig osäker så fråga gärna din barnmorska hellre en gång för mycket än en gång för lite.

Hur rengör man knipkulor?
Med mild tvål och vatten, och om du vill desinficerande hudvänligt medel.

Klicka här så kommer du direkt till våra knipkulor :)